Enguany el projecte pretén fer una aportació econòmica a la construcció d’un centre de Secundària i Batxillerat a l’Escola Pia Sainte Thérèse de Sokone. L’objectiu d’aquest any és construir una aula de 1r d’ESO; el preu de cada maó és de 6€, quants maons aportarà el teu equip?

US POSEM EN SITUACIÓ… 

Sokone es troba a la regió del Niombato del Senegal, just per sobre de Gàmbia. Es tracta d’una regió molt i molt rural, on la majoria de la gent es dedica a l’agricultura i la ramaderia. Els poblats no comptem amb moltes infraestructures. La gent viu de manera molt senzilla, en cases fetes principalment d’adob, amb el sostre de palla o de xapa metàl·lica.

A Sokone l’Escola Pia hi té una escola infantil, una escola de primària, i una residència d’estudiants per a nois i noies de petites aldees allunyades i sense escola, que no es poden desplaçar diàriament fins a Sokone per anar a estudiar. La majoria dels nens i nenes de Sokone estan escolaritzats, bona part gràcies a l’Escola Pia. El curs passat, 2018-2019, l’escola infantil Les Lapins Bleus tenia 106 alumnes (47 nens i 59 nenes) d’entre 3 i 6 anys. L’escola de primària Sainte Thérèse té 247 alumnes (70 nois i 145 noies) d’entre els 6 i els 12 anys).

Construcció d’un nou col·legi de Secundària i Batxillerat

Per tal de donar resposta a l’escolarització obligatòria i post-obligatòria a la zona, l’Escola Pia té per objectiu impulsar l’educació dels joves. L’objectiu és poder construir un centre d’educació Secundària i Batxillerat per tal que els joves de 12-19 anys no hagin de desplaçar-se fins a Kaolack (ciutat més propera de la regió) o realitzin els estudis en centres no homologats de la població.

Realitzar aquesta etapa suposarà poder donar continuïtat a l’alumnat que es troba inscrit a Sainte Thérèse, els seus estudis sense la necessitat d’haver de desplaçar-se fora del poble a més de garantir una educació de qualitat.

Està previst poder iniciar la construcció aquest curs 2019-2020 amb la realització de dues classes, uns lavabos i uns despatxos. Tot plegat perquè de cara el 2020-2021 s’iniciï la primera promoció al centre.

El futur del col·legi de Secundària i Batxillerat

Es preveu que un cop l’edifici estigui construït hi haurà un total de 320 alumnes per Secundària i uns 240 per Batxillerat.

A més a més, implicarà que en una altra fase, l’escola Sainte Thérèse pugui desdoblar-se i es garanteixi l’escolarització obligatòria total des de la Primària.

Amb el nou edifici també es garantirà una millora de la qualitat de l’educació on es podrà treballar de forma més integral, més acompanyada i més propera a tot l’alumnat.

 Enguany l’objectiu és construir una aula de 1r d’ESO; el preu de cada maó és de 6€, quants maons aportarà el teu equip?

 Amb les XXIV Jornades de Futbol Solidari intentarem recollir els diners necessaris per portar-ho a terme!